"Lepo naše Međimurje, puno žita kak je morje,..."

Novice in objave Napoved dogodkov, novice in objave

Novinar Ivan Botteri gost KDM v Velenju

0 Komentarji
1527
25-02-2018

22. januarja 2017 smo v društvenih prostorih na Gruntu gostili Ivana Botterija. Iz njegovih skoraj osmih desetletjih življenja smo slišali veliko

sočnih zgodb o dogajanju v takratni in sedanjih državah.

Ivan je prvo polovico življenja deloval kot vojaška osebnost s činom polkovnika. Ob dogodkih JBTZ konec osemdesetih se mu uspe izviti iz klešč JNA v Beogradu. Takrat se Splitčan vrne v Ljubljano in nadaljuje delo kot novinar. Z zgodbo JBTZ je posredno povezan preko sina Roberta Botterija, ki je bil tedaj glavni urednik revije Mladina, odločen prvi objavit novico o aretaciji JBTZ. Na Mladini je Robert še danes kreativni direktor.

Glede na Ivanov prestop v novinarstvo bi lahko dejali, da drevo ne raste daleč od jabolka. Kljub upokojitvi Ivan, ob podpori žene krčanke, na področju turizma nadaljuje z novinarskim delom. Kakšnih dvajset poslušalcev nas je zelo pritegnil v pol drugo uro trajajočih pripovedih. Od tega polovico v slovenščini in drugo polovico v hrvaškem jeziku, da je zvenelo pristno in ne cenzurirano.

Po Ivanovem uradnem delu smo razpravo o povedanem precej razgreti hitro prekinili, sicer bi bila debata še dolgo v večer.

Matej Blagus

0.0
Zadnja posodobitev: nedelja 25 februar 2018 10:43
Sorodne Novice: Ivan Blagus - pisec, nekoč međimurski mornar Pomladni sejem v Velenju in KDM Biserkinih VEČ RAZLOGOV za obisk proščeja v Velenju Zahvala za povabilo na 6. zbor hrvaške kulture v Velenju​ (Božo Dimnik, predsednik DSHP) »POD STREHO« 6. Sabor hrvaške kulture Slovenije v Velenju
Ivan Botteri novinar KDM Velenje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..


"Pridruži se e-novicam KDM Velenje"

Želite prejemati aktualne novice in vabila na dogodke Kulturnega društva Međimurje Velenje?
Hitro, prijavi se v KDM e-mail listo!

Pridruži se