"Lepo naše Međimurje, puno žita kak je morje,..."

Novice in objave Napoved dogodkov, novice in objave

VABILO na 7. Sabor hrvaške kulture v Sloveniji v Novo Mesto

0 Komentarji
952
4-05-2018

Spoštovani člani KDM,

 

kot veste bo v soboto, 19. maja  7. Sabor hrvaške kulture v Sloveniji, tokrat v Novem mestu. Naše društvo bo nastopalo z svojim , tamburaškim in folklornim programom. Odločili smo se ,da bomo na nastop, poleg nastopajočih, povabili tudi naše člane, za spodbujanje na nastopu. Izkoristili bomo dan in organizirali bomo tudi izlet na Dolenjsko. Tako bomo v dopoldanskem času obiskali kartuzijo Pleterje in se seznanili z njihovo zgodovino. Naprej nas bo pot peljala skozi Šentjernej do Novega mesta. Ob prihodu bomo imeli kosilo.  Po kosilu bo ogled Novega mesta in  okolice.

Naši nastopajoči, tamburaši in folklora bodo imeli generalko, ostali se lahko udeležijo maše. Program Sabora se bo začel ob 18.00 uri in predvidoma trajal do 20.00 ure, nato bo skupna večerja udeležencev in obiskovalcev. Predviden povratek bi bil okoli 22.00 ure.

Poleg naših nastopajočih , katerih bo okoli 20 in imajo prednost , bo na razpolago še 20 sedežev. Prijave do te številke ( 20) bo zbirala tajnica društva gospa Nadica Tkalec. (041 725 990) Zato se prijavite čimprej. Zaradi resnosti prijav bo prijavnina 5 €/osebo. Potrebno bo še plačati ogled kartuzijanskega samostana in sicer 4 € po osebi. Vse ostalo (hrana) je zastonj.

Predvideni odhod ob 9.00 uri pri našem GRUNTU.

Torej 19. maj (sobota) 2018 v Novo mesto gremo.

 

Predsednik KDM

Priprave novomeščanov spremljajte na: https://www.facebook.com/events/206775266718353/

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 14 maj 2018 19:34
Sorodne Novice: Vabilo na 11. likovno kolonijo Zahvala za povabilo na 6. zbor hrvaške kulture v Velenju​ (Božo Dimnik, predsednik DSHP) »POD STREHO« 6. Sabor hrvaške kulture Slovenije v Velenju 13. seja Zveze hrvaških društev v Sloveniji
7. Sabor hrvaške kulture v Sloveniji Novo Mesto

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..


"Pridruži se e-novicam KDM Velenje"

Želite prejemati aktualne novice in vabila na dogodke Kulturnega društva Međimurje Velenje?
Hitro, prijavi se v KDM e-mail listo!

Pridruži se