"Lepo naše Međimurje, puno žita kak je morje,..."

Novice in objave Napoved dogodkov, novice in objave

Zahvala za povabilo na 6. zbor hrvaške kulture v Velenju​ (Božo Dimnik, predsednik DSHP)

0 Komentarji
1299
8-06-2017

Spoštovani,

dragi Matija Blaguš, predsednik KDM Velenje, člani društva KDMV, dragi prijatelji…

V imenu DSHP, še posebej pa osebnem, se vam dragi prijatelji prisrčno zahvaljujem za povabilo na Sabor Hrvatske Kulture v Velenju v soboto 20. maja 2017.

V svojem dolgem in pestrem življenju sem redkokdaj prisostvoval tako srčnemu, impozantnemu, povednemu in sporočilnemu dogodku, kot je bil ta vaš Sabor.

Pokazali ste, kaj je naše bistvo, kaj je beseda sodelovanje in sobivanje. S svojo neposrednostjo in iskrenim prijateljstvom ste me ganili do solz!

Želeli bi si več takih prireditev, na katerih bi m o r a l i sodelovati politiki naših domovinskih držav! Na lastne oči in ušesa bi se prepričali, kaj bi morali, pa niso storili tudi za boljše formalne odnose med nami Slovenci in Hrvati. Oboji prijateljujemo že stoletja in se nikdar nismo bojevali, kar je svetovni unikum za sosedske narode, sodelovali pa vedno, ko je bilo to potrebno. Zato tudi tokrat moj poziv k sodelovanju in zavedanju, da je to edini način dolgoročnega preživetja in blagostanja.

Vam vsem želim zdravja, zadovoljstva in sreče, pa še na mnoga leta takega sodelovanja!


Iskrno vaš prijatelj

Božo Dimnik,
predsednik DSHP

Zadnja posodobitev: etrtek 08 junij 2017 15:34
Sorodne Novice: KDM občni zbor za leto 2018 in volitve za naprej VABILO na 7. Sabor hrvaške kulture v Sloveniji v Novo Mesto Godišnji zbor članova Kulturnega društva Međimurje Velenje Zahvala za sodelovanje pri projektu: 6. Zbor »POD STREHO« 6. Sabor hrvaške kulture Slovenije v Velenju
6. zbor hrvaške kulture v Velenju​ zahvala


"Pridruži se e-novicam KDM Velenje"

Želite prejemati aktualne novice in vabila na dogodke Kulturnega društva Međimurje Velenje?
Hitro, prijavi se v KDM e-mail listo!

Pridruži se