"Lepo naše Međimurje, puno žita kak je morje,..."

Tamburaška skupina Kulturno društvo Međimurje Velenje

Formiranje tamburaške skupine leta 2008 je bilo logično, da se ustanovi skupaj s folklorno.Srečo smo imeli,da sta obe skupini vodila izvrstna strokovnjaka za to področje, in sicer Neva in Mile Trampuš.

Mile Trampuš je v skupino vklopil nekaj že uveljavljenih instrumentalistov Podrzavnik, Vlahovič, zbral pa nekaj novih in začel z rednimi vadbami. Vaje so potekale skupaj z folklorno skupino in izbrane priredbe so bile melodije za međimurske plese. Da bi pospešil napredovanje »ne notalistov », je začel s tistimi delati posebej. Tako še danes skupina poleg spremljanja na vajah folklorne skupine vadi še dodatno enkrat tedensko. Danes skupino sestavlja 9 instrumentalistov in en vokalist, ki je dobro prepoznaven član skupine.

Skupina redno sodeluje s folkloro na srečanju folklornih in tamburaških skupin etničnih skupnosti v organizaciji JSKD in na srečanju tamburaških skupin v Sloveniji in Hrvaški. Skupina redno širi svoj repertoar, tako da danes izvaja tudi priredbe iz Dalmacije, Slavonije in Hrvaškega Zagorja. Redne vaje skupin ima v prostorih društva na GRUNTU. Za pokušino je skupina posnela manjši CD.

Po desetih letih delovanja bi se skupina morala pomladiti, zato vabljeni tako v folklorno skupino kot tamburaško.